Προκήρυξη 6ου Παγκύπριου Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX

H Οργανωτική Επιτροπή του Robotex Cyprus προκηρύσσει τον 6ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex Cyprus που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Κύπρου το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου 2023.

Το Robotex Cyprus 23 απευθύνεται σε μαθητές/τριες, φοιτητές/ τριες και ενήλικες η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι νικήτριες ομάδες θα μπορούν να συμμετέχουν στο Robotex International 2023 στην Εσθονία, από το οποίο τις προηγούμενες χρονιές η Κυπριακή αποστολή επέστρεψε με σωρεία διακρίσεων.  Οι ενδιαφερόμενες ομάδες με τη βοήθεια προπονητή/προπονήτριας, καλούνται να δημιουργήσουν ρομπότ για να διαγωνιστούν στις 20 διαφορετικές προκλήσεις της διοργάνωσης. 

Οι συναρπαστικές προκλήσεις sumo και line following διαφόρων επιπέδων, ράλλυ αυτοκινήτων folkrace, colour picking και firefighting εμπλουτίζονται φέτος με δύο νέους διαγωνισμούς: το Drones και 3 Kg Lego Sumo. Στις καθιερωμένες πλέον εκθέσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής για τις πλατφόρμες Engino και Lego που απευθύνονται σε παιδιά δημοτικού σχολείου προστίθεται και φέτος Ανοικτή Κατηγορία (Open Category)  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου και σε φοιτητές/φοιτήτριες πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό και για τους φίλους της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Σας προσκαλούμε, μικρούς και μεγάλους, άντρες και γυναίκες να περάσουμε μαζί ένα συναρπαστικό σαββατοκύριακο γεμάτο δράση, χαρές και χαμογέλα και να χειροκροτήσουμε όλους τους νέους και νέες που θα λάβουν μέρος!

Δείτε την Προκήρυξη της Διοργάνωσης εδώ.
Δείτε τους κανονισμούς όλων των προκλήσεων εδώ.