Σχετικά

Γενικά

Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός ρομποτικής Robotex διοργανώνεται ετησίως από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) σε συνεργασία και με τη στήριξη δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, στη βάση του αντίστοιχου Παγκόσμιου διαγωνισμού.

Σκοποί

Σκοποί του διαγωνισμού είναι η αναβάθμιση του τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, η εισαγωγή της ρομποτικής τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, η αναβάθμιση των επιστημονικών πεδίων STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) και η προώθηση καινοτόμων μορφών μάθησης στο εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου

Συμμετέχοντες

O διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών των δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων , φοιτητές και ενήλικες.

Οι συμμετέχουσες ομάδες λαμβάνουν μέρος με τη στήριξη προπονητών-εκπαιδευτών/προπονητριών-εκπαιδευτριών τους που εκπροσωπούν οργανισμούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εκπαιδευτικά κέντρα, σχολεία, φροντιστήρια, αναγνωστήρια, απογευματινές λέσχες, πανεπιστήμια, φοιτητικούς ομίλους κτλ

Αντικείμενο

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ετοιμάσουν ομάδα από 2 μέχρι 5 άτομα, η οποία  με τη βοήθεια προπονητή-εκπαιδευτή θα δημιουργήσει κατάλληλο ρομπότ για να λάβει μέρος στις διάφορες προκλήσεις του διαγωνισμού.

Προκλήσεις

Δείτε τις κύριες κατηγορίες προκλήσεων του διαγωνισμού εδώ

Ρομπoτικές πλατφόρμες

  • Arduino
  • Edison
  • Engino
  • Lego
  • Raspberry Pi
  • Arm
  • ESP

Βραβεία

Οι νικητές εκτός από τεχνολογικά δώρα και υποτροφίες κερδίζουν το δικαίωμα συμμετοχής στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Εσθονία.

Παγκόσμια Βραβεία

Με παγκόσμια βραβεία επιστρέφουν οι Κύπριοι/ες ρομποτίστριες και οι ρομποτιστές μας από τον Παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής Robotex που πραγματοποιείται ετησίως στο Ταλλίν της Εσθονίας (τέλη Νοεμβρίου-αρχές Δεκεμβρίου).

Εθελοντές

Το Robotex Cyprus διοργανώνεται από λειτουργούς του CCS σε συνεργασία με την επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού. Συνολικά, πέραν των 100 εθελοντών και κριτών-διαιτητών εργάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς για την υλοποίηση και επιτυχία της διοργάνωσης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το CCS για να ενωθούν με το δίκτυο των εθελοντών της διοργάνωσης.

Εμπλεκόμενοι φορείς

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της A.E. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και συν-διοργανώνεται με το Πανεπιστήμο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας και το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) ενώ στηρίζεται από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

 

Οργανωτές

Συνδιοργανωτές

Εγκρίθηκε από

Συνεργάτες

Technology Partner

Youth Supporter

Χορηγοί

Χρυσοί Χορηγοί

Ασημένιοι Χορηγοί

Χάλκινοι Χορηγοί

Πανεπιστήμια

Βραβεία

Υποστηρικτές

Επικοινωνία